Ajankohtaista

 

 

TIEDEPOLITIIKKA-LEHDEN KIRJOITUSTYÖPAJA

 

Roikkuuko pöytälaatikossa keskeneräinen artikkeli? Onko sinulla käsikirjoitus, joka on juuttunut paikoilleen? Tarvitsetko kirjoituskoutsausta ja kommentointia? Haluatko kirjoittaa tieteeseen, tieteen tekemiseen ja tiedepolitiikkaan liittyvistä aiheista?  Tule Tiedepolitiikka-lehden kirjoituskouluun! Tarjoamme yhden päivän kestävän työpajan ja henkilökohtaisen kommentoinnin. Vastineeksi pyydämme, että tarjoat artikkeliasi ensisijaisesti Tiedepolitiikka -lehteen. Emme voi taata julkaisemista, mutta voimme taata hyvän palautteen ja ehdotukset, joilla artikkelisi etenee! Työpaja toteutetaan syksyllä 2023 etänä, ja sen vetää FT Melina Aarnikoivu. Kerromme lisää elokuussa!

 

EDISTYKSEN PÄIVÄT 2023

Edistyksen Päivät järjestetään 2.–3.11.2023 Tieteiden talolla Helsingissä. Päivien teemasta ja ilmoittautumisesta tiedotetaan myöhemmin, mutta merkitsethän ajankohdan jo kalenteriisi!

Lämpimästi tervetuloa!

Roikkuuko pöytälaatikossa keskeneräinen artikkeli? Onko sinulla käsikirjoitus, joka on juuttunut paikoilleen? Tarvitsetko kirjoitusvalmennusta ja kommentointia? Haluatko kirjoittaa tieteeseen, tieteen tekemiseen ja tiedepolitiikkaan liittyvistä aiheista? Tule Tiedepolitiikka-lehden kirjoituskouluun!
Henna Juusola
Olen tutkijatohtori ja yliopisto-opettaja Henna Juusola Tampereen yliopistosta. Koulutukseltani olen hallintotieteiden tohtori ja väitöskirjassani selvitin koulutusviennin laatua ja laadulle annettuja merkityksiä.
valokuva Kari Kuoppalasta
Olen eläkkeellä oleva akateeminen sekatyöläinen Kari Kuoppala. Työurallani olen toiminut Vaasan ja Tampereen yliopistoissa.
Syskyn–punaisetlehdet
Aika: Torstai 8.12.2022 klo 17.00 keskustelutilaisuus ja klo 18.00 syyskokous.

Paikka: Maaseudun Sivistysliiton neuvottelutila, osoitteessa, Eerikinkatu 28, 5. krs, Helsinki.
Tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä Zoomin kautta. 
Tiedeliitto 50v.logo–pieni
Saavu juhlistamaan pohjoista osaamista ja 50-vuotiasta Tiedeliittoa!

Keskiviikkona 5.10. kello 13–15, Lapin yliopiston luentosali LS2, Rovaniemi

Lapin korkeakouluyhteisö juhlistaa 50-vuotiasta Tiedeliittoa ja pohjoista osaamista yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteisellä keskustelutilaisuudella. Tilaisuudessa kuullaan kaksi kiinnostavaa puheenvuoroa. 
Tiedeliitto 50v.logo–pieni
Tervetuloa keskustelutilaisuuteen, joka juhlistaa 50 vuotta täyttävää Edistyksellistä tiedeliittoa 

Torstaina 13.10.22 klo 16.30 – 19.00,  AVI/ Lääninhallituksen Valkoinen Sali, Linnankatu 3, Oulu
Klo 16.30-18.00 keskustelu
klo 18.00-19.00 juhlakahvit

 
Keskustelussa paneudutaan monipuolisesti korkeakoulujen ja alueellisten toimijoiden väliseen yhteistyöhön ja erityisesti siihen, miten tutkittu tieto, koulutus ja innovaatiot tukevat kehitystä ja miten yliopisto ja ammattikorkeakoulu säilyvät vetovoimaisina. Tutkimustiedon merkitystä tarkastellaan aluehallintoviraston ohjaustehtävän ja hyvinvointialueen palvelujen järjestämisen sekä terveysalan koulutuksen ja tutkimuksen kannalta. Yliopistojen merkitystä alueelliselle kehitykselle pohditaan myös kulttuurin ja innovaatiotoiminnan kautta. 
Tiedeliitto 50v.logo–pieni
Torstaina 19.5.2022 klo 13:00–16:30
Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Agora-rakennus, auditorio AT100, Yliopistokatu 4, Joensuu 

Joensuun seminaarissa tarkastellaan monipuolisesti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen verkostoyhteistyötä painottaen jatkuvaa oppimista sekä korkeakoulujen vaikuttavuutta alueellisessa, kansallisessa ja kansainvälisessä mittakaavassa. Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Itä-Suomen yliopiston johdon alustusten lisäksi seminaarissa kuullaan tapausesimerkkejä yliopiston ja ammattikorkeakoulujen yhdessä toteuttamasta opetuksen kehittämisestä sekä Euroopan unionin rakennerahasto-ohjelmahankkeiden rahoittajan kommenttipuheenvuoro.
Leksenlehtiä
Edistyksellisen tiedeliiton vuosikokous ja keskustelutilaisuus
Aika: torstai 21.4.2022 kello 17.50 vuosikokous, kello 16.00 keskustelutilaisuus
Paikka: Valmennus -tila, Iso Roobertinkatu 43 A, Helsinki. Tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä Zoomin kautta.
Kokousta edeltävän (kello 16–17.30 ) keskustelutilaisuuden aiheena on Sosiaali- ja terveydenhuollon osaamisen varmistaminen – ammattikorkeakoulut hyvinvointialueiden kumppaneina. Aiheesta alustaa Turun ammattikorkeakoulun yliopettaja Tuuli Lahti.
Tiedeliitto 50v.logo–pieni
Keskiviikkona 11.5.2022 klo 15–17.30
LUT-yliopisto, Lahden kampus, Mukkulankatu 19, Lahti, Auditorio A1

Tiede- ja korkeakoulupoliittista keskustelua edistävä Edistyksellinen tiedeliitto ry juhlistaa 50 vuotta jatkunutta toimintaansa valtakunnallisilla ja eri korkeakoulupaikkakunnilla järjestettävillä seminaareilla. Lahden seminaarissa Ihmisen ja teknologian vuorovaikutus – harhaa vai mahdollisuuksia? tarkastellaan monipuolisesti ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta.
Tiedeliitto 50v.logo–pieni
Maanantaina 25.4.2022 klo 13.00–15.00,
Turun kaupunginkirjasto, Studio, Linnankatu 2, Turku.

Tiede- ja korkeakoulupoliittista keskustelua edistävä Edistyksellinen tiedeliitto ry juhlistaa 50 vuotta jatkunutta toimintaansa valtakunnallisella ja eri korkeakoulupaikkakunnilla järjestettävillä seminaareilla. Liiton keskeisiä toimintamuotoja ovat vuosittain järjestettävät Edistyksen Päivät ja Tiedepolitiikka-lehden julkaiseminen.
Turussa järjestettävässä seminaarissa tarkastellaan, miten voisimme aikaisempaa paremmin käyttää koulutusta välineen integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Parhaimmillaan koulutus voi edistää ei pelkästään koulutettavan yksilön vaan myös hänen perheensä integroitumista yhteiskuntaan ja sillä tavoin vähentää syrjäytymistä.