Tapahtumat (klikkaa otsikkoa)

Kuvassa mikrofoni
Tiedeliiton Edistys-Podcast -sarjan kolmannessa jaksossa: Irrallisten kielten opiskelusta monikielisyyden oppimiseen Taina Saarinen ja Peppi Taalas keskustelevat viestintä- ja kieliosaamisesta ja sen merkityksestä.
Kuvassa mikrofoni
Taina Saarisen vieraana on akatemiatutkija Johanna Ennser-Kananen, itävaltalais-amerikkalais-suomalainen monikielinen monikielisyyden tutkija Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitokselta.
Taina ja Johanna keskustelevat mm. monikielisyydestä, yliopistosta monikielisenä yhteisönä, kielten oppimisesta ja opiskelusta, ja yliopistojen kansainvälisyydestä.

Syskyn–punaisetlehdet
Aika: maanantai 29.11.2021 kello 18.00 syyskokous, kello 17.00 keskustelutilaisuus
Paikka: Maaseudun Sivistysliiton neuvottelutila, osoitteessa, Eerikinkatu 28, 5. krs, Helsinki.
Tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä Zoomin kautta.
Kokousta edeltävän (kello 17–18) keskustelutilaisuuden aiheena on Suomalaiset ammattikorkeakoulut tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kentässä.
Alustuksen pitää etäyhteyden välityksellä Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen
(alustus etänä Zoomin kautta)

Edistyksen Päivien 2021 logo
Pandemia tietoyhteiskunnassa

Tutkimuksen ja asiantuntijuuden haasteet ja mahdollisuudet

torstaina 21.10.2021 kello 10.00–16.00 Zoom-sovellutuksella

Edistyksen Päivät 2021 -verkkoseminaarissa tarkastellaan monitieteellisesti tutkimustiedon ja asiantuntijuuden roolia pandemian hoidossa. Lisäksi pohditaan, millaisia näkökulmia ja uusia kysymyksenasetteluita pandemia on avannut eri tieteenaloilla.
Kuvassa mikrofoni
Edistys-podcast-sarja pureutuu tiede- ja korkeakoulupolitiikan ajankohtaisiin aiheisiin. Keskustelijoina on eri alojen asiantuntijoita. Sarjan ensimmäisissä lähetyksissä käsitellään korkeakoulun kielikysymystä eri näkökulmista.
Kuunneltavissa osoitteessa: https://soundcloud.com/edistys-podcast/edistys-podcast-jakso-1
Leksenlehtiä
Kutsu
Edistyksellisen tiedeliitto ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja keskustelutilaisuuteen
Aika: maanantai 26.4.2021 klo 17.00 keskustelutilaisuus ja klo 18.15 vuosikokous
Paikka: Maaseudun Sivistysliiton neuvottelutila, Eerikinkatu 28, 5.krs, 00180 Helsinki.
Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä päätetään liiton sääntöjen muuttamisesta.

Portaat
Paneelikeskustelu maanantaina 14.12 klo 14.20–15.35 Zoomin-alustalla
Paneelissa keskustellaan akateemisista uranäkymistä tenure track -polun ulkopuolella.
Keskustelemasa Maria Pietilä, Elias Pekkola, Juri Mykkänen, Katja Sorri. Paneelin puheenjohtajana toimii Taru Siekkinen.
syksynlehti
Aika: tiistai 1.12.2020 alkaen kello 17.00
Paikka: e2 Tutkimuksen neuvottelutila, Eerikinkatu 28, 5 krs. Helsinki. Koronarajoitusten vuoksi kokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä (Zooomin kautta).
Edistyksen päivät 2020 logo.
Tieteen tuottamisen ja hyödyntämisen tilat: paikat, olosuhteet ja kulttuuri. Seminaari järjestetään verkkoseminaarina torstaina 12.11.2020 kello 9–15 Zoom-sovelluksella.