Miksi Edistyksellinen tiedeliitto?

Elämme aikaa, joka haastaa tieteen roolia yhteiskunnassa. Joudumme jatkuvasti arvioimaan fyysisen ja sosiaalisen elinympäristömme kestävyyttä. Kestääkö maapallomme ihmisen toiminnan? Toimimmeko eettisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla?

Tieteen rooli on esittää uusia ja hankalampia kysymyksiä. Tutkijat ja muu tiedeväki osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun omilla tutkimuksillaan ja näkökulmillaan, mutta tavoitteena ei voi pelkästään olla likinäköinen nykyhetken ongelmien poliittinen tarkastelu.  Lyhyen aikavälin voittojen sijaan tieteen tekeminen edellyttää ylisukupolvisen hyvän tavoittelua.

50-vuotias Edistyksellinen tiedeliitto tarjoaa avoimen ja innostavan foorumin tieteelliselle ja tiedepoliittiselle keskustelulle. Nyt jos koskaan tällaista keskustelua kaivataan. Jokainen tieteestä kiinnostunut voi osallistua omalla tavallaan: tiede on meidän kaikkien asia. Liiton jäseniksi ovat tervetulleita tutkijat, opettajat, opiskelijat, poliittisessa tai hallinnollisessa päätöksenteossa, kolmannella sektorilla tai teollisuuden piirissä tutkimusta hyödyntävät ammattilaiset ja kansalaiset – ylipäänsä kaikki, joita tieteellinen tutkimus ja sen rooliyhteiskunnassa kiinnostavat.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan keskusteluun ja pitkäjänteisen tiedepolitiikan tekoon!

Taina Saarinen
Edistyksellisen tiedeliiton puheenjohtaja