Edistyksen päivät 2024

Image
Tiedeliitto 50v.logo
Pienin yhteinen tekijä: tiedon dialogisuus
9.-10.10.2024
Monipaikkaisesti useilla paikkakunnilla

Vuoden 2024 Edistyksen Päivillä keskustelemme siitä, miten nykypäivän monimutkaisia ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja geopoliittista epävarmuutta, voidaan ratkaista monitieteisellä yhteistyöllä. Haluamme luoda tilaa keskusteluille, joissa pohditaan ratkaisukeskeisesti, miten eri tieteenalojen ja politiikka-alojen välillä voitaisiin vahvistaa yhteistyötä ja lisätä dialogisuutta. Millaisia käytännön toimenpiteitä voimme toteuttaa edistääksemme vuoropuhelua eri alojen välillä? Mikä on se pienin yhteinen nimittäjä, joka yhdistää eri näkökulmat ja mahdollistaa yhteistyön?

Tapahtuma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista (9.10.) ja paneelimuotoisesta Jälkikaronkasta (10.10.). Ensimmäisen päivän aikana kuulemme alustuksia muun muassa tieteiden välisestä vuoropuhelusta (emeritusprofessori Sirpa Kurppa, Luke), tiedediplomatiasta ja turvallisuuspolitiikasta (väitöskirjatutkija Johanna Ketola, Turun yliopisto) sekä fyysisestä saavutettavuudesta (yliopistonlehtori Pauli Rautiainen, Itä-Suomen yliopisto).

Toisen päivän paneelimuotoisessa Jälkikaronkassa pohdimme sosiaalista oikeudenmukaisuutta muun muassa saavutettavuuden, globaalin oikeudenmukaisuuden ja kehitystyön sekä työelämän näkökulmista. Mukana keskustelemassa ovat Amu Urhonen (vammaisaktivisti), Sirpa Kurppa (Luke), Saana Yrjönen (Fingo) ja Ari-Matti Näätänen (SAK).

Tänä vuonna Edistyksen Päivät toteutetaan monipaikkaisena tapahtumana Helsingissä, Oulussa ja Jyväskylässä, mahdollisesti myös Tampereella ja Joensuussa. Paikkakunnat mahdollistavat ohjelmaan osallistumisen yhteisöllisesti eri puolilla Suomea.

Tapahtuma on osallistujille maksuton. Tarkka ohjelma ja ilmoittautumislinkki päivitetään tälle sivulle.